Головна » 2019 » Грудень » 13

Взаємодіяти з батьками як з однодумцями у справі виховання, розвитку й навчання дітей означає повноцінно забезпечувати процес гармонійного становлення особистості. Для цього необхідно змінити традиційні педагогічні підходи на результативніші, цікаві сучасним батькам.

Ефективна робота дошкільного закладу немож­лива без активного залучення родин до учас­ті в освітньому процесі, підвищення педагогічної культури батьків, формування в них відповідально­го та усвідомленого ставлення до батьківства, що є передумовою зміцнення сім’ї.

13 грудня у старшій групі «Дзвіночки» вихователь О.С.Могильченко провела майстер-клас за темою «Пернаті наші друзі». Під час заняття малята в ігровій формі узагальнили знання про зимуючих та перелітних пташок, батьки також показали високий інтелектуальний рівень – відповіли на всі запитання правильно, а в кінці заняття малята разом із мамами і татами виготовили екологічні годівнички для пташок.

Робота під час заняття відбувалася у формі гри, але при цьому вихователь зберегла елементи пізнавального і навчального спілкування.

     

Переглядів: 258 | Додав: dnzkaterinovskiy | Дата: 13.12.2019

З метою популяризації діяльності дошкільного закладу, активізації взаємодії педагогічного колективу і сімей вихованців, 13 грудня в Катеринівському ЗДО  «Джерельце» проводився День відкритих дверей. Дитячий садок радо зустрів маленьких гостей та їх батьків. Для дошкільнят, їх батьків та вихователів це хороша нагода поспілкуватися та вирішити певні проблеми. Основною метою заходу було ознайомлення батьків з роботою дошкільного закладу. Робота педагогічного колективу була спрямована, на виконання запланованих заходів, які дали можливість всебічно познайомити батьків з умовами перебування дітей у дошкільному закладі, переглянути організацію навчально-пізнавальної діяльності. Батьки побачили, як відбувається щоденний навчально-виховний процес в дитсадку. Вихователі та діти займалися звичними справами: проводили бесіди та спостереження, ранкову гімнастику, заняття з ознайомлення з природнім довкіллям, художньо-естетичного, пізнавального та фізичного розвитку, снідали та обідали. Всі заходи відбувалися в ігровій формі. Батьки також мали змогу брати безпосередню участь в освітньому процесі та отримати консультації за запитом.

Гарні враження у батьків залишились від перегляду вітальної програми, яку підготували разом з дітьми вихователь – О.С.Могильченко. Талановиті малята поважно читали вірші, співали та розважали гостей запальним таночком.

Батьки ознайомилися з організацією харчування дітей.

Завершився день відкритих дверей зустріччю батьків та директора закладу Любов Іванівною Рясною, яка розповіла про організацію освітнього процесу в закладі дошкільної освіти.

Підводячи підсумок проведеного заходу педагоги і батьки зійшлися на думці, що така форма роботи є ефективною і потрібною.

  

Переглядів: 285 | Додав: dnzkaterinovskiy | Дата: 13.12.2019